Monday, March 8, 2010

pentru cei adventurieri

se face ca m-am plimbat prin mai multe agentii locale, insa buba cea mare si umflata a aparut la gavrila&asociatii, pe negustori 34. lasand la o parte timpul placut petrecut acolo(fix un an) in functia de art director, a urmat clasica sicanare inainte de plecare, cu nod in gat, al agentiei parvenite cu stil de butic ce distribuie apa minerala la 0.5L alaturi de batoane rom&sampon la plic. dupa sicanare, tensionari, frustrari, parata alina gavrila nu recunoaste zilele neplatite de concediu ale angajatului care vrea sa mearga la o alta agentie locala si mica(pentru o paine in plus), si il numeste pe demisionar nesimtit si tupeist. acesta din urma, indignat, revoltat, usor sifonat de feedbackurile-urile(cu o abundenta groteasca, dar perfect legitime) ale femeii director de creatie(care astepta un copil) nu isi primeste banii d epe concediu, nici zilele libere, si mai ales primeste bonusul cartii lui de munca: fusese tinuta ilicit pe bara o vreme, mic si meschin, intr-un dosar al contabilitatii obscure a publicitatyy.
dupa asta, tanarul, sa-l numim de acum, mircea mocanu, a apelat la serviciile dreptatii.ro, administratia fiscala, care a si facut apoi o vizita la locatie, si a cerut explicatie.
ajuns deja la urmatoarea agentie, mircea a inceput sa primeasca telefoane de la fosta agentie, agentia doamnei gavrila si a prietenului producator gheorghe, pe care le-a onorat. nu doar atat, dar a si semnat actele nesemnate de pe lunile in care cartea lui de munca nu fusese declarata, in absenta stiintei lui, etc.
deci, cu buna credinta, el a facut partea lui de crestinatate.
intre timp, faimoasa alina gavrila & asociatii, a inceput sa stea pe telefoane sa construiasca brandul acestui mic om care creaza probleme.
am plecat si de la agentia urmatoare, next pixelat advertising, pt a merge la gmp, pentru SI MAI MULTI BANI, pentru proiecte ce se anuntau numai unul si unul.
la gmp, imaginea de rau facator deja era cunoscuta, acum legendele spuneau ca un anume voinic mocanu a lovit-o frontal pe faraoana gavrila.
(nicidecum, zambet)
din gmp am fost fortat sa demisionez pentru ca l-am inlaturat pe un baiat cret(genul paros) de la strategie care statea in coasta directorului de creatie(art director vasilachi stefan|md|), dandu-i indicatii despre cum sa arate niste layout-uri, si am folosit cuvintele desfacatoare de nori'futu-ti mortii ma-tii'etc. sigur nu subminam autoritatea directorului meu de creatie, ci tocmai aparam cu un mare idealism bunul mers al lucrurilor intr-o agentie de publicitate, punctand tocmai asumarea job descriptionului fiecarui angajat.
dupa toate aceste belele, am incercat sa ma angajez(cu un portofoliu peste mediu, o experienta care bifa solicitarile) la agentii prietene alor cei mentionati mai sus. initial oamenii erau foarte incantati de capacitatile mele, pentru ca apoi, telefoanele de negreala a inimii lui gavrila sau a lui gheorghe, sa ia cursul firesc.
sigur, astfel s-ar putea scrie si o carte, sau aam putea vedea in cativa ani un film produs de primulcopil al dnei gavrilabortun, cum o necajeam pe mama lui la serviciu in ultimele mele zile de stagiu:(
in definitiv, m-am retras din a mai cocheta cu publicitatea romaneasca, pentru ca ea este a unor buticari, a unor nea mielu, a unor mediocri, este ca divizia a. iar eu nu ma simt ca mutu la instantele de dopaj.

15 comments:

  1. cine, ma, alina gavrila? aia care isi aduce angajatii sa ii unga cu o ciorba la 'codrii cosminului', inainte de a-i introduce frontal in lumea publicitatii de flyer?

    ReplyDelete
  2. felicitari ca ai coaie si i-ai trimis fiscul pe cap.

    si daca nu mai vrei in publicitate, well, exista viata si dupa ea, si inca ce dulce. bafta.

    ReplyDelete
  3. lasa bre, stai linistit, un' s'a dus zappu se duce si consignatia'. tu sa fii sanatos.

    ReplyDelete
  4. tot in genul papa romania, din tren
    'portofoliu ok
    referinte nasoale
    pacat mircea

    pila'

    ReplyDelete
  5. mooaa'

    si asta a venit inainte sau dupa interviu?
    sau voluntar, din senin?
    sau cum?

    pacat mircea
    paca-paca
    pa

    ReplyDelete
  6. ce-ai ma esti curios d-ala!?
    oricum pot sa fac o brosurica cu d-astea sa-ti aprinzi focu cu ea.

    ReplyDelete
  7. clar. aventurieru' fara wilderness firestarting kit e degeaba.

    ReplyDelete
  8. nu ca nu te inteleg, dar inclin sa cred ca raspunsul primit de tine a fost mai mult decat fair: omul asculta de glasul inimii si a fost si onest cand ti-a comunicat asta (fara a-ti contesta valoarea).

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. @Anonymous sunt dator cu 2 vorbe in plus. sigur, a fost un raspuns foarte pe placul meu si l-am primit cu simpatie. problema de fond ramane aceeasi:
    unu la mana, daca as intreba despre ce referinte vorbim, nu as primi aprecieri ale prestatiei mele profesionale, ci aceasta 'stenograma scandaloasa'.
    doi la mana
    Conform art. 18 al Legii nr. 108/1999 pentru infiintarea şi organizarea
    Inspecţiei Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, inspectorii
    de munca sunt obligaţi
    "sa pastreze confidentialitatea oricărei reclamaţii care semnaleaza
    nerespectarea prevederilor legale in domeniul reglementat de prezenta lege
    si sa nu dezvaluie conducatorului persoanei juridice si persoanei fizice
    sau reprezentantului acestora faptul ca inspectia a fost efectuată ca
    urmare a unei reclamatii."
    si trei, cu toate ca ca e un aspect confindential care a ajuns public, eu sunt o persoana integra: astfel de lucruri se spun, fara nicio rusine.

    ReplyDelete
  11. intrebam despre conditiile in care ai primit mesaju' de la pila - a fost o chestie din senin sau un raspuns la un mesaj de'al tau?

    ReplyDelete
  12. a raspuns unui mesaj troian de-al meu, estinebun si tu, verrückt!

    ReplyDelete
  13. Mircea Mocanu was fantastic to work with. I had the privledge of working with Mircea Mocanu on a couple IT positions at AECOM. Well educated, passionate, open minded and self motivated natural leader. Loyal, brilliant and strong. Highly motivated strategist, a person you can trust when you want to be sure that important tasks will be completed in a systematic and precise way. Has a lot of technical education.

    Mai mult in gluma, ca altfel nu mai merge tratata treaba asta: www.endorser.org

    ReplyDelete
  14. A nu se intelege ca nu consider grav modul in care s-a lucrat pe la spate, dar e si cum ai vrea sa certi un bolovan, nu are ce sa-i intre in cap.

    ReplyDelete