Thursday, June 11, 2009

Paprika ce?

Hai salut!

Am sa iti povestesc aici un nou material pentru blogu cu vinovati, cum se ia o tzeapa de la Paprika.ro

Acum o saptamana am primit un mail de la Paprika.ro, aveau nevoie de un concept de personaj trebuia sa fie gata cat mai repede.
Evident le-am zis un pret, le-am trimis si o skitza, am primit mail inapoi rapid ca skitza e minunata si ca mai trebuie doar cateva retusuri sa arate finala. Nimic despre bani, am inteles ca e ok pretul care l-am propus din moment ce nu au comentat. A doua zi le-am trimis varianta finala care era exact in tema descrisa de ei. Neprimind nici un raspuns, am dat eu un mail sa intreb ce si cum, ca sa aflu ca de fapt a fost un pitch si ca s-a ales un alt desen dar poate mai colaboram pe viitor.
Banii? Care bani?
Daca specificau si ei de la inceput ca este vorba despre un concurs unde artistii fac munca gratis si ei aleg ce vor, atunci poate nu mai participam sau poate puneam si eu niste conditii.
In sfarsit, nu stateam in banii lor dar poate este o lectie pentru freelanceri sa stea departe de genul asta de oameni si de Paprika.ro

Zice Dominus.

Ce zic eu?
Pai ce sa mai zic. Domnius, e vina ta.
Agentiile, ca de obicei, chiar n'au nici o vina.
Ne intra bine asta in cap, da?

6 comments:

  1. oh, wow, am primit si eu acelasi mail si chiar ma pregateam sa le raspund. never mind!! so thanks!

    ReplyDelete
  2. i'auzi ia!
    Bine ca ne'am facut utili :)

    Cat despre Paprika astia, stie cineva ceva?
    Parca auzisem de ei, sau poate pur si simplu ii confund cu ceva crema de ghete.

    ReplyDelete
  3. ..sau aia erau papaia. sau papaya.

    ReplyDelete
  4. ooo.. Paprika sunt de o nesimtire nemarginita.
    am incaltat-o si eu o data.

    ReplyDelete
  5. Eu am lucrat cu ei, au intarziat un pic cu plata (1 saptmana) dar au fost ok pana la urma. Nu stiu cum naiba ti s-au intamplat atatea kkturi dar chiar cred ca esti ghinionist. Cred ca daca ai merge pe principiul, nu predau nimic pana nu intra cashu' ai reusi sa mai scapi din buruienile de pe piata. Eu mereu am lucrat pe principiul - 1.vrei sa dau drumu la lucru intai ma platesti 30% avans, si 2.restul inainte de predare, cand ii cedezi drepturile lucraririi) Asta pentru proiecte relativi mici. Pentru proiecte mari peste 20k, contract serios si buget esalonat. Stiu ca majoritatea agentiilor iti bag vrajeala cu plata la 60 de zile, eu le-am zis mereu - 2 saptamani daca vor sa lucreze cu mine (si cu penalitati de 100 de ero/zi la intarziere). Cu toate astea, tot am avut si eu probleme, si mi s-a cam luat de firmele din romania. good luck in the jungle :P

    ReplyDelete
  6. Au trimis mailul ala la o groaza de lume, l-am primit si eu dar l-am ignorat.

    Peaches not pitches!

    ReplyDelete